top of page
  • elien69

3-daagse van Vlaams-Brabant: Vermarc Cycling Project ondersteunt jeugdwielrennen


Met de steun van Cycling Vlaanderen Vlaams-Brabant richtte Vermarc Sport afgelopen coronajaar het Vermarc Cycling Project op. Samen met de hulp van lokale wielerclubs zullen meerdere wielerwedstrijden in de regio toch georganiseerd kunnen worden. “Er zijn vele organisatoren die sinds de komst van de pandemie geen of weinig risico willen nemen. Met het Vermarc Cycling Project willen we garant staan voor de organisatie.”, vertelt Marc Verbeeck, initiatiefnemer en CEO van Vermarc Sport. In 2021 bevat het project maar liefst 14 wedstrijddagen, waaronder dit weekend de 3-daagse van Vlaams-Brabant voor Junioren.

Ruim twee maanden na de Grote Prijs Vermarc is het tijd voor de andere wielerwedstijden van het Vermarc Cycling Project. Vierentwintig wielerteams zullen komende vrijdag aan de start komen, waaronder een team uit Nederland en twee teams uit Luxemburg. “We kregen ontzettend veel vraag van binnenlandse en buitenlandse wielerteams. Hierdoor merken we op dat ook in het buitenland het aanbod voor jeugdwedstrijden redelijk beperkt blijft. Dat is jammer. Uiteraard zijn we tevreden over de grote interesse in onze jeugdwedstrijden want hier doen we het tenslotte voor.”, aldus Verbeeck.


Vrijdag 23 juli 2021

Na de bekendmaking van het Vermarc Cycling project waren de Wielervrienden uit Nieuwrode meteen geïnteresseerd in de organisatie van een wielerwedstrijd. Op vrijdag 23 juli zal er gestreden worden om de eerste rit van de 3-daagse van Vlaams-Brabant voor junioren. “Dankzij de inspanningen van de sponsors, vele clubmedewerkers en de goede ondersteuning van gemeente Holsbeek kwam de organisatie vlot tot stand. Sportief gezien zijn we zeer benieuwd of de vrijbuiters er dit jaar in slagen om een massaspurt te ontlopen.”, vertelt Jos Smets, voorzitter van de Wielervrienden Nieuwrode.


Zaterdag 24 juli 2021

De tweede rit van de 3-daagse Vlaams-Brabant voor Junioren vindt plaats in Liedekerke. Wielerclub De Liedekerkse Pijl is al enkele jaren organisator van verschillende kampioenschappen. “Dankzij de supportersclub van Dario Vander Heyden, een lokale renner, maakten we kennis met het Vermarc Cycling Project. Een project waar we ons als club maar al te graag achter zetten want de ondersteuning van jeugdwielrennen is nodig. Jeugdrenners in onze omgeving moeten de kans hebben om hun wielertalent te ontplooien. We hopen door het succes van deze wedstrijd ook de aangrenzende gemeenten warm te maken voor de koers en zo te betrekken in de organisatie van wielerwedstrijden.“, aldus Marcel Van der Slagmolen, voorzitter van wielerclub de Liedekerkse Pijl.


Zondag 25 juli 2021

De slotrit van de 3-daagse wielerwedstrijd voor Junioren is in Schoonderbuken. Het lokale Kermiscomité organiseert deze wielerwedstrijd en daar is een goede reden voor, vertelt voorzitter Peter Van Weerts: “Samen met de café’s verdwenen in Schoonderbuken ook de wielerwedstrijden. We hoorden regelmatig in onze gemeente dat de inwoners het toch een mooie tijd vonden toen er nog wielerwedstrijden plaatsvonden. Enkele jaren geleden hebben we met een paar personen de koppen bij elkaar gestoken om opnieuw een koers te organiseren tijdens de kermis in Schoonderbuken. We hebben een hart voor de koers maar ook voor ons dorp. Opnieuw leven brengen in Schoonderbuken is ons uiteindelijke doel. “

Naast de organisatie van wielerwedstrijden lanceert Vermarc Sport deze week ook ‘Jerseys for Charity’. Een initiatief waarmee ze gesigneerde wielertruien, accessoires en collector-items veilen voor verschillende Belgische goede doelen zoals Make a Wish Foundation, BiJeva, Plan international, Mug Heli West-Vlaanderen, Stal Moleneind en natuurlijk ook de slachtoffers van de overstromingen. De veiling loopt van 26 juli tot en met 8 augustus 2021.

meer info over 'Jerseys for charity': https://www.groteprijsvermarc.com/jerseysforcharity
334 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page