top of page
  • elien69

Thibau Nys is de snelste in de openingsrit van de Ronde van Vlaams-Brabant in HuldenbergEen ploegmaat juicht mee terwijl Thibau Nys de massaspurt in rit één in Huldenberg wintThibau Nys sprong als een duiveltje uit een doosje naar de zege in de massaspurt van de Ronde van Vlaams-Brabant in Huldenberg. Hij pakte zo verschillende klassementstruien waaronder de gele leiderstrui in deze realisatie van het Vermarc Cycling Project. Onderweg lieten onder andere beloften Thibaut Ponsaerts uit Kessel-Lo met ploegmaat bij Lotto-Soudal Liam Slock en Axandre Van Petegem zich zien in het offensief.

De Nederlander Pim Ronhaar van de Baloise Trek Lions was de eerste aanvaller van de dag, verder dan 25 seconden voorsprong raakte hij niet. De eerste tussenspurt was voor Jonas Volkaert voor Han Devos uit Schoonderbuken en eerstejaarsbelofte Jens Mathijs uit Rotselaar. Op de daaropvolgende beklimming van de Smeysberg pakte Michiel Offermans als Bierbeek als eerste op de top de meeste punten. Kort daarop waagden Feddrik Lauwens uit Everberg en Brouwers het in de aanval, ze bleven vooraan en kregen gezelschap. In de vierde van negen lussen waren buiten Lauwers en Brouwers, ook De Meester, Scherpenbergh, Van De Paar, Godfroid, Lootens en Belmans vooraan komen aanschuiven. Op het einde van ronde vier zijn ze eraan voor de moeite. Voor het rushesklassement pakt Devos opnieuw punten, maar nu als eerste in de spurt.

Enkele kilometers later kiezen Slock, Ponsaerts en Van Petegem het ruime sop. Vooral op de beklimmingen van de Smeysberg geven ze het volle pond. Ze nemen snel meer dan een minuut bonus, maar het peloton is waakzaam met de Baloise Trek Lions, EFC-L&R Vulsteke en het Urbano CT in de voorste gelederen. Met nog twee rondes te gaan volgde een algemene hergroepering.Van Petegem versnelt op de Smeysberg, Slock en Ponsaerts reageren.


In de slotfase reed Len Dejonghe nog lek. Claeys, Van Coppenolle en Mariën waren de laatste vluchters van de dag, Vandenbranden Van Mulders en Soete gingen in de counter. Alles werd in gereedheid gebracht voor een massaspurt die Nys met een half wiel bonus won. Timmermans werd tweede, Fivé derde.

96 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page