top of page

Ronde van Vlaams-Brabant klaar voor de openingsrit op WK Parcours

Enkele dagen na de 3-daagse van Vlaams-Brabant (U19) staat de volgende rittenwedstrijd van het Vermarc Cycling project op de agenda: De Ronde van Vlaams-Brabant. De Ronde van Vlaams-Brabant vindt plaats vanaf 28 juli tot en met 1 augustus.


Starten doen de renners op woensdag 28 juli in Huldenberg met de ploegenvoorstelling en een pittige wedstrijd met passages op de Smeysberg en Bollestraat. Met de Smeysberg doen de renners een echte kuitenbijter aan met hellingspercentages die oplopen tot 17%. De Smeysberg zal ook op het WK Wielrennen in september de scherprechter zijn van de Flandrienlus.


Voor de tweede rit zakken we af naar Goetsenhoven bij Tienen, waar de wind wel eens vrij spel kan hebben en waaiers kunnen ontstaan. Indien de wind niet van de partij is, stijgen de kansen voor de sprinters.


De derde en vierde rit spelen af in Bertem. Op vrijdag rijden de renners 9 km lang tegen de klok. Op zaterdag is er een rit in lijn over glooiende wegen. Deze rit is na Huldenberg de tweede belangrijkste afspraak voor klassementsrenners. Opnieuw een geliefd parcours bij wedstrijdorganisatoren, want in augustus vindt hier namelijk ook het BK wielrennen voor U23 en Elite z.C. plaats.


Zaterdag zakken we trouwens niet alleen af naar Leefdaal voor de Ronde van Vlaams-Brabant, maar ook voor de eerste Grote Prijs Vermarc voor Vrouwen (1.15.2-IC). Dit jaar de enige wedstrijd voor vrouwen op nationaal clubniveau.


Eindigen doen de renners in Rillaar. Een parcours waarbij positionering belangrijk is door de vele smalle wegen die de renners tegenkomen. Wie de ronde van Vlaams-Brabant op zijn naam wil schrijven, zal in deze rit het laken naar zich toe moeten trekken.


Deelnemers

Op de deelnemerslijst zien we opnieuw David Van der Poel (Alpecin Fenix) die vorig jaar naast de openingsrit ook de 4de en 5de rit op zijn naam schreef.


Veldrijder Lander Loockx van Group Hens-Maes containers rijdt een thuiswedstrijd in Bertem (Leefdaal). Ook Baloise Trek Lions Thibau Nys en Pim Ronhaar, beide voormalig wereldkampioen veldrijden in hun categorie staan aan de start.


De volledige deelnemerslijst is te raadplegen via: www.groteprijsvermarc.com/ronde-van-vlaams-brabant

274 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page