top of page

"De allergrootste die het seizoen weer op gang schiet: mooier kan niet"Over een tiental dagen is het zover: dan wordt de eerste koers in België gereden in bijna 4 maanden. Marc Verbeeck stampte in een mum van tijd een nieuwe koers uit de grond in en rond Rotselaar. "5 juli is een magische datum."

"Elke dag lazen we in de krant: die wedstrijd gaat niet door, die wedstrijd gaat niet door... Daarom hadden wij het idee om een extra wedstrijd op de kalender te zetten, vooral om ploegen als Sport Vlaanderen, Wanty-Gobert en Wallonie-Bruxelles, die als niet-World Tour-ploegen weinig kansen krijgen de komende maanden, te laten koersen." "5 juli is bovendien een magische datum in Rotselaar, want dat is normaal gezien de dag waarop Rock Werchter plaatsvindt. Dat is toch speciaal", legt organisator Marc Verbeeck uit. Verbeeck heeft als zaakvoerder van kledingmerk Vermarc heel wat invloed in de koerswereld. "Maar het is indrukwekkend wat onze burgemeester allemaal uit zijn mouw heeft geschud. Vorige week maandag kwam ik met het voorstel en vrijdag was het al in orde." De koers telt zo'n 160 kilometer en doet 2 hellingen aan, de Middelberg en 't Rot. "Niet de zwaarste klimmetjes, maar genoeg om voor een schifting te zorgen. Het parcours is ook door Wilfried Peeters en Herman Frison gekeurd, dus ik ben er gerust op dat het doenbaar is."
Krijgen we een sprintduel tussen deze Jakobsen en Tim Merlier?


"Naesen stuurde me mailtje dat hij het zo'n prachtig initiatief vindt"

Omdat het de eerste Belgische koers sinds lang is, zal het deelnemersveld goed gestoffeerd zijn. "Er mogen 175 renners deelnemen, maar ik zal er meer moeten ontgoochelen dan er meedoen. Er waren zo'n 400-tal aanvragen." "Iedereen wil meedoen, omdat er meer dan 3 maanden niet gekoerst is. Sommigen hebben zelfs al sinds Kuurne niet meer gereden. De koershonger is groot." "Zelfs de renners die niet meedoen, vinden het jammer. Ik kreeg een mailtje van Oliver Naesen, die dan op stage is. Hij zei dat hij het een prachtig initiatief vindt en anders zeker had meegedaan. Dat doet plezier." Met Jakobsen en Merlier heeft Verbeeck wel 2 blikvangers. "De kampioenen van Nederland en België. Daarnaast komt Deceuninck-Quick Step met Declercq, Sénéchal, Keisse, Serry, Vanlerberghe, Steels en Devenyns. Lotto komt met De Buyst en Armée en ook Degenkolb zou afkomen, maar dat is nog niet 100%. Renners genoeg voor een mooie koers." "Het startschot zal gegeven worden door de allergrootste. Mijn vader (Frans, de man van de uitspraak "hij rijdt 5 km/u te rap voor ons") is altijd goed overeen gekomen met hem. Er is toch niets mooiers dan dat Eddy Merckx het seizoen weer op gang schiet."794 weergaven1 opmerking

1 Comment


graag elk jaar voor herhaling vatbaar.

Like
bottom of page