top of page

Nationale loterij: Lotto sponsor van de Grote Prijs Vermarc.


Iedereen kent vast de spelen zoals Lotto, EuroMillions of Win for Life. Heel veel Belgen spelen af en toe mee voor een kleine inzet in de hoop op een mooie winst. Maar de Nationale Loterij is veel meer dan spelen. Dankzij al onze spelers kunnen wij ontelbare organisaties en projecten financieel ondersteunen via sponsoring of subsidies. Al onze winst gaat op die manier terug naar de samenleving en dit naar heel diverse doelen die voor velen een groot verschil maken.


Het afgelopen jaar werden tal van wielerwedstrijden afgelast omwille van de pandemie. Het Vermarc Cycling Project wil in 2021 de koers opnieuw leven inblazen. Waarom kiest u voor sponsoring van dit project?


Lotto is als “gangmaker van de koers” al sinds jaar en dag een trouwe partner van het Belgische wielrenen. Onze betrokkenheid bij de koers is al decenia lang heel sterk gegroeid en groeit nog steeds, zeker in de afgelopen moeilijke tijden omwille van de wereldwijde gezondheidscrisis. We ondersteunen met trots tal van wielergerelateerde projecten en verschillende wielerwedstrijden op Belgische bodem. Toen in 2020 het Vermarc Cycling Project werd opgericht, twijfelden we dan ook geen moment om onze schouders mee onder dit prachtige, nieuwe project te zetten. We kijken, samen met alle wielerfans, reikhalzend uit naar een spetterende tweede editie.


Speelt sport een belangrijke factor binnen uw organisatie/bedrijf?


De Nationale Loterij ondersteunt tal van projecten en organisaties die het verschil maken op menselijk, sociaal, cultureel, wetenschappelijk vlak en ook sportief vlak. Sport is dus een belangrijke pijler van onze sponsoring- en subsdiewerking. Zo ondersteunen we structureel alle nationale sportfederaties. Wielrennen is een toegankelijke sport, die mensen samen brengt en dat komt overeen met de waarden en normen van de Nationale Loterij. Die proximiteit met de fans is iets waar we op dagelijkse basis aan werken met sterke producten als Lotto en EuroMillions als hefboom. Dat uit zich in steun aan de Belgische WorldTour-ploeg Lotto-Soudal, maar ook in investeringen in een vrouwen- en beloftenploeg, in tal van jeugdopleidingen en in wielerevents die de fans dichter bij hun favoriete sport brengt. Het Vermarc Cycling Project is daar een perfect voorbeeld van.


Laatste vraag: Nu de deelnemende teams en renners gekend zijn, wie zal deze tweede editie van de GP Vermarc winnen?


Tim Wellens is uiteraard een favoriet in elke Belgische wedstrijd waaraan hij deelneemt, maar als het op een sprint aankomt, onderschat dan zeker de snelle benen van Gerben Thijssen niet. De Grote Prijs Vermarc is bovendien de ideale gelegenheid voor enkele van onze jonge talenten om zich te tonen op het niveau van de profs. Zij zijn enorm leergierig en hongerig om te tonen dat ze klaar zijn voor een volgende stap.

152 weergaven0 opmerkingen
bottom of page