top of page

1e profkoers in ons land op 5 juli in Rotselaar: "Kermiskoers met Belgische ploegen"

SPORZA - Vermarc Sport uit Wezemaal heeft een nieuwe koers op de kalender gezet. Op 5 juli gaat het bedrijf voor de eerste Belgische profkoers na de coronastop. Het wordt een wedstrijd in Vlaams-Brabant en enkel Belgische teams kunnen zich aanmelden. Deceuninck-Quick Step, Lotto-Soudal en Alpecin-Fenix zullen van de partij zijn. "Willen tonen dat annulatiegolf niet nodig is", vertelt CEO Marc Verbeeck.

Vermarc Sport uit Wezemaal levert al jarenlang wielerkledij aan verschillende profploegen. CEO Marc Verbeeck wil de sport na deze moeilijke periode weer lanceren en bokste daarom een eigen koers in elkaar. "Wij leven van deze sport. Het is heel belangrijk voor ons dat het weer opstart", vertelt hij. "Het idee ontstond 2 weken geleden toen de nieuwe regels voor sport in ons land bekend werden. We zijn dan beginnen onderhandelen met de wielerbond en met de burgemeester van Rotselaar. Hij heeft ons echt goed geholpen. Nu is er een akkoord voor een wedstrijd op 5 juli." Zo wordt de nieuwe koers de eerste profwedstrijd in ons land. "Het wordt een kermiskoers. We willen de Belgen die staan te popelen om te rijden, laten koersen." De grote Belgische ploegen hebben hun deelname al bevestigd. "Deceuninck-Quick Step, Lotto-Soudal, Alpecin-Fenix en Sport Vlaanderen-Baloise zullen er zijn. De andere Belgische ploegen wellicht ook. Ook buitenlandse renners die in België wonen, mogen komen." Zien we de grote kanonnen als Evenepoel en Van der Poel dan? "Over de precieze renners die komen, weet ik nog niets."

"Parcours van 15 kilometer met twee hellingen" Hoe zal de koers er uitzien? "Het wordt een rondje van 15 kilometer van Wezemaal naar Gelrode en Nieuwrode en terug. Er zitten twee hellingen in het parcours." En het publiek? "De regels laten maar 200 mensen toe. De startzone zullen we afsluiten, de aankomstzone zal enkel voor een paar genodigden zijn. Langs het parcours zullen we mensen erop wijzen dat ze afstand moeten houden. Maar er is in theorie een lint van 30 kilometer dus er is plaats." Sponsors heeft de organisator nog niet, voorlopig doet hij het uit eigen zak. "Nu ik weet dat het mag, zal ik de komende weken wel eens rondbellen." "Het kan dat dit een eenmalig evenement wordt, of het kan een blijver zijn."

244 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page