top of page

Vermarc blijft schouders zetten onder koersorganisaties

In 2020 organiseerde Vermarc Sport de allereerste professionele wielerwedstrijd sinds het uitbreken van de coronacrisis. Dat hier een vervolg aan zou worden gebreid, werd snel duidelijk. Voor de zaakvoerder van Vermarc Sport, Marc Verbeeck, is de organisatie van één wielerwedstrijd echter niet voldoende.


"Het afgelopen jaar konden tal van koersen niet doorgaan, en we horen nu ook al de eerste berichten over afgelastingen van wedstrijden voor het nieuwe wielerseizoen. Dat is erg jammer", aldus Marc Verbeeck.

Vermarc Sport wil de wielersport laten leven. Hiervoor plant het bedrijf uit Rotselaar dertien koersen in Vlaams-Brabant. Iedere wedstrijd maakt deel uit van het 'Vermarc Cycling Project'. Met dit project wil Marc Verbeeck koers op zijn mooist. Puur en met de sport als topprioriteit. Dat dit kan, bewees Vermarc Sport met de eerste editie van de Grote Prijs Vermarc op 5 juli 2020. "We willen de regio Vlaams-Brabant blijven steunen met de organisatie van wielerwedstrijden. Heel wat bedrijven en verenigingen lijden onder de coronacrisis en durven de organisatie van evenementen niet te hernemen. Dat is begrijpelijk, maar wanneer wielrennen echt in je bloed zit, kan je niet anders dan de wielerwereld een duwtje in de rug geven."


Naast de 2de edite van Grote Prijs Vermarc, komt Vermarc Cycling Project in 2021 met een programma voor verschillende categorieën. Onder andere zullen de vrouwelijke jeugdrensters (nieuwelingen en juniores) ook een 2-daagse wielerwedstrijd kunnen rijden. Verder zal ook de Ronde van Vlaams- Brabant (5-daagse) onder de vleugels van het Vermarc Cycling Project vallen. Ook de nieuwelingen en de junioren komen aan hun trekken.


"Toen Marc Verbeeck van Vermarc Sport met het idee kwam om de eerste profwedstrijd te organiseren bij de heropstart van de wielercompetitie na de uitbraak van de coronacrisis heeft de Vlaams-Brabantse afdeling van Cycling Vlaanderen onmiddellijk haar steun toegezegd. In een recordtijd van minder dan 3 weken slaagden we er in om deze koers te laten doorgaan. Mede dankzij de uitgebreide steun van de gemeenten. Omdat voor de afdeling de sportbeoefening het voornaamste doel is, hebben we vervolgens doorgezet om ook de Ronde van Vlaams-Brabant in deze moeilijke periode te laten doorgaan. Dit als enige rittenwedstrijd van die soort in België tijdens het coronajaar 2020. Toen Vermarc Sport, de shirtsponsor sinds de start van de Vlaams-Brabantse ronde en ook al ruim 30 jaar sponsor van de afdeling, dan dit schitterend plan voorstelde waren we uiteraard direct bereid om hier aan mee te werken. Dankzij dit project krijgen we immers in onze regio een uniek en ongezien wieleraanbod van rittenwedstrijden voor de verschillende categorieën en een profkoers. Het Vermarc Cycling Project zal ongetwijfeld een sterke impuls betekenen voor de continuïteit van de wielersport in onze enthousiaste regio die hiermee een extra stimulans krijgt", aldus Jos Smets van Cycling Vlaanderen.


Het volledige programma hieronder:

- 15/05: Grote Prijs Vermarc (Elite Mannen - profwedstrijd) - 29/05 - 30/05: Vermarc 2-daagse Nieuwelingen - 23/07 - 25/07: Vermarc 3-daagse Junioren - 28/07 - 01/08: Vermarc Ronde van Vlaams-Brabant - 21/08 -22/08: Vermarc 2-daagse Vrouwen-Jeugd (nieuwelingen en juniores)https://www.sport.be/cycling/nl/nieuws/article.html?Article_ID=887444

78 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page