top of page

Wielertop aan de start van tweede editie van de Grote Prijs Vermarc in Rotselaar

Ruim tien maanden na de eerste post-corona wedstrijd staat Vermarc Sport klaar voor een tweede editie met een enthousiast arsenaal aan wielrenners. De Grote Prijs Vermarc wordt wederom een nationale koers voor elite, die 10 lokale rondes van 15,6 km zullen verslinden. Het Hageland biedt een prachtig en afwisselend decor. De groene velden, glooiende hellingen, kasseistroken, pittige heuvels en mooie landwegen zorgen voor het perfecte parcours. Het garandeert een prachtige en spannende wedstrijd van hoog niveau te worden.

“Dat ook dit jaar een corona-editie zou worden hadden we natuurlijk liever anders gezien. Als organisatie doen we er alles aan om de wedstrijd zo veilig mogelijk te laten doorgaan. Alle renners, entourage en medewerkers zullen in een door ons ingericht testcentrum getest worden”, aldus Marc Verbeeck, CEO bij Vermarc Sport.

“Daarnaast zal de start- en de aankomstzone niet publiek toegankelijk zijn om een concentratie van mensen te voorkomen. De wielerwedstrijd zal te volgen zijn via de live-uitzending van de regionale televisiezender ROB-tv, maar ook via de digitale livestream van Sporza. Toeschouwers die toch naar Rotselaar afzakken om de wedstrijd te volgen, vragen we met nadruk om zich maximaal te verspreiden over het parcours en daarbij steeds de veiligheidsafstand te respecteren.”

Er geldt een mondmaskerplicht voor alle toeschouwers en passanten langsheen het volledige parcours. De politie zal actief controleren op de handhaving van dit gemeenteraadsbesluit.

Enthousiast deelnemersveld

Afgelopen maanden kregen we ontzettend veel aanvragen om deel te nemen. Heel wat teams zijn op zoek naar wedstrijden en die worden ook dit jaar vaak geannuleerd (of verplaatst). De vraag naar wedstrijden is groot. Daarom zullen we in 2021 niet alleen de Grote Prijs Vermarc organiseren, maar nog 12 andere wedstrijddagen voor jeugdrenners. De wedstrijden worden gebundeld onder het Vermarc Cycling Project en de eventuele winsten van deze wedstrijden gaan integraal naar ondersteuning van het jeugdwielrennen.


Als organisatie zijn we zeer enthousiast over het deelnemersveld van deze editie. Zo zal de winnaar van de eerste editie Florian Sénéchal van Deceuninck - Quick-Step dit jaar vergezeld worden door teamgenoten Mark Cavendish, Stijn Steels, Jannick Steimle en Bert Van Lerberghe. Lotto-Soudal brengt niemand minder dan Tim Wellens aan de start en bij Alpecin-Fenix zien we Jonas Rickaert.


De cyclocross teams starten hun seizoen met Eli Iserbyt, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Toon en Thijs Aerts, Lars Van der Haar. Maar ook Thibau Nys maakt met deze wedstrijd zijn debuut in het professioneel wielerpeloton op de weg.


Ook Belgisch kampioen Elite-2 Stijn Siemons, streekrenner Kenneth Van Rooy en zegekoning van 2019 Elite-2 Rutger Wouters zullen het beste van zichzelf geven in Rotselaar.


2.007 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


Spijtig dat alleen ploegen die met vermarc kledij rijden welkom zijn , wel bravo om te organiseren Marc .


Like
Replying to

Hoi Patrick, ook teams zonder Vermarc kledij nemen deel aan de wedstrijd! Je kan de voorlopige deelnemerslijst hier terugvinden: https://www.groteprijsvermarc.com/grote-prijs-vermarc-1

Like
bottom of page